Eventyrkonsert

              

Eventyrkonsert

Medvirkende: Darya Katyba , sopran og MatsAndré Soli , piano.


Konserten tar utgangspunkt i musikk inspirert av sagn og folkeeventyr. Konserten består av klassisk musikk inspirert av folkefortellinger fra Norge, Russland, Tsjekkia og Tyskland. Det blir musikk av blant andre Edvard Grieg, Felix Mendelssohn, Antonin Dvorak og Nikolai RimskyKorsakov.
Konserten bindes sammen av utdrag fra de ulike fortellingene musikken
er inspirert av.


Darya Katyba og MatsAndré Soli har samarbeidet i flere år, og har deltatt sammen ved en rekke konserter og arrangementer. Dette er første gang de deltar på barnas bokbysommer.


Om musikere:
Darya Katyba (27) er en ung sopran som ble født i Russland, vokste opp i Ukraina og bosatte seg etterhvert i Norge (Fredrikstad). Allerede da hun var 4 år gammel begynte hun å synge og drive med musikk og teater. Darya tok sin Bachelorgrad i utøvende klassisk musikk ved Norges Musikkhøgskole hos professor Barbro MarklundPetersone. I 2015 avsluttet hun sin Masterutdanning ved Universitetet i Agder hos professor Neil Mackie. Samt, i 2014-2015 tok hun utveksling til Sibelius Akademi hvor hun studerte hos professor Outi Kähkönen. Darya arrangerer sine egne konserter i Østfold og er med på prosjekter rundt hele landet. I høst 2014 var hun med på solo konsertturne rundt Sørlandet i samarbeid med Agder
Folkeakademiet. Hun er en veldig åpen og allsidig sanger. Darya har et bredt repertoar og stadig utvider sine musikalske horisonter.


MatsAndré Soli (27) fra Fredrikstad er utdannet pianist og musikkpedagog fra Norges musikkhøgskole. Der studerte han ved bl. a. Geir Henning Braaten og Jens Harald Bratlie. Han har bred erfaring både som solist, akkompagnatør og kammermusiker. Han er mye brukt som akkompagnatør for kor og solister ved ulike konsertprosjekter. I tillegg til konsertvirksomhet, jobber MatsAndré til daglig som organist ved Metodistkirken i Fredrikstad, og som klaverpedagog ved Frelsesarméens kulturskole i Moss og Barnas kulturhus i Fredrikstad.